Bijzondere vaarvakantie

FettBen Shipping biedt U met de "Fria Fresena" :

Een bijzondere, zelf in te vullen vaarvakantie op een manier die u zelf graag wilt en met een route die door uzelf kan worden uitgestippeld.
Bovendien kunt u uw eigen groep samenstellen.

schipOpvarenden/gasten . . . u dus . . . .
We varen met groepjes vrienden, vriendinnen, "stellen"of met “mixjes” maar het kan ook met individuele deelnemers (met logies max 15 gasten en dagtochten in overleg).
U kunt ook heel goed het schip met bemanning huren voor een of twee weken en helemaal zelf uw vakantiegezelschap kiezen. Dan bepaalt u ook zelf het vaarplan (samen met de skipper uiteraard). In principe regelt uzelf de catering maar wij willen dat ook best voor u doen

En . . . . mocht je een speciale gebeurtenis hebben (huwelijksreis o.i.d) . . . . dan kan de “skipperscabin”/”captainscabin” beschikbaar worden gesteld.

wandelenVaren en fietsen of varen en wandelen of . . . . .
Als u varen wilt combineren met fietsen of wandelen dan is dat uiteraard ook mogelijk
We kunnen uw eigen fietsen aan boord stallen (voorkeur) of we zorgen voor gehuurde fietsen.
We kunnen ook afspreken dat u (of een deel van uw groep) een deel van de route op de fiets of wandelend doet waarbij we dan afspreken elkaar in de namiddag weer ergens aan het water terug vinden.
Als u wilt zeilen, roeien of kanovaren dan zorgen wij er voor dat er boten beschikbaar zijn.


Culturele ontdekkingsuitstapjes
Heel veel van de steden en dorpen waar we door varen hebben cultureel historische waarde. Ze zijn immers in lang vervlogen tijden ontstaan aan de oevers van de “verkeersaders” van toen, ver voordat er andere vervoersmogelijkheden waren.
De aanlegplaatsen liggen meestal in, of vlakbij, de oudste gedeeltes van die steden en dorpen. We kunnen daar aanleggen zodat u op ontdekkingsreis kunt.

dorpen's Avonds leggen we aan in een gezellige havenplaats en zoekt u in principe zelf een restaurant en eventueel een kroeg.
Maar als u ergens in de natuur wilt overnachten is dat ook mogelijk.
Dan zoeken we een mooi stekje waar de nacht nog nacht is en de natuur natuur.
U kunt dan gezamenlijk koken aan boord of door de bemanning worden verwend.
Uiteraard is de bar aan boord open. 

Self catering
Onze prijzen zijn gebaseerd op self-catering maar wij willen dat ook best voor u doen.
De bemanning assisteert graag bij de bereiding van een uitgebreid ontbijt en/of een eenvoudige lunch of lunch pakket voor de fietser of wandelaar.
Diners worden desgewenst aan boord geserveerd.
We varen per dag net zover als u wilt en naar de plek die uw groep kiest.
Uiteraard in overleg met de schipper in verband met de technische en/of nautische mogelijkheden en onmogelijkheden.
Bij erg veel kilometers of vaaruren wordt mogelijk een supplement in rekening gebracht. Kijk op de pagina “Data en Prijzen” voor de tarieven.