Elfstedentocht

Een Friese “Alve Stêden Tocht” is een absolute aanrader.

“Toen er nog echte winters waren” . . . . was een Alve Stêden Tocht een gigantische happening. Op de meren en kanalen die de elf Friese steden verbinden veranderde het water in een geweldige, meer dan 200 kilometer lange, ijsbaan waarop een paar honderd wedstrijd schaatsers en 15.000 toerrijders de elementen trotseerden.
In hevige kou, snerpende wind, sneeuw, hagel en ijzel groeiden de deelnemers uit tot helden die niet zelden met bevroren ledematen aan de finish kwamen. De winnaar vergaarde eeuwige roem.

Wij gaan, als u dat zou willen, deze tocht in een week (2 weken mag ook best) per schip doen in hartje zomer en gaan, als extra attractie “buitenom” via het IJsselmeer en de Waddenzee van Stavoren (Starum) via Hindelopen (Hylpen) en Workum (Warkum) naar Harlingen (Harns) of in tegengestelde richting. De rest wordt bereikt over de beroemde Friese meren en kanalen.
We leggen in alle steden aan. Ze hebben allemaal “stads rechten” en zijn allemaal eeuwen oud. U kunt rond wandelen en de historische plekjes bewonderen.
Documentatie en eventueel een gids zijn beschikbaar maar informatie kan ook via het internet worden gevonden.
We overnachten in of bij de steden die u kiest.